25-03-2006, 13:36
|
#11 (permalink)
|
| | Var mı hacet söyleyim ey gültenim Makam: Muhayyerkürdî Usûl : Düyek Beste: Nikağos Ağa Güfte: ----- Var mı hacet söyleyim ey gültenim Ben kulunum sen efendimsin benim Merhamet kıl gel bana ey şuh-i şenim Ben kulunum sen efendimsin benim Zamân olur ki ânın hâcle-i visâlinde Makam: Hüseynî Usûl : Düyek Beste: Lem'i Atlı Güfte: Faik Ali Bey Zamân olur ki ânın hâcle-i visâlinde Bir inzivâ ve o cânân-ı bîvefâ bulurum. Zamân olur ki gözümden kaçan hayâlinde; Hayât-ı rûhuma müşfik bir âşinâ bulurum Aşkın susuz bağında pınar gibi çağlarım Makam: Nihâvend Usûl : Aksak Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: ----- Aşkın susuz bağında Pınar gibi çağlarım Ceylan oldum dağında Gezer gezer ağlarım Dağlar taşlar aşa aşa Sordum onu uçan kuşa Çekilirmiş gelen başa Yüreğimi dağlarım Gözlerimde melali var Neye baksam hayali var Kavuşmak ihtimali var Ümmidimi bağlarım Gölgesinde mevsimler boyu oturduğumuz Makam: Hicaz Usûl : Semâi Beste: Yusuf Nalkesen Güfte: Yusuf Nalkesen Gölgesinde mevsimler boyu oturduğumuz Hep elele vererek hayaller kurduğumuz Kimi üzgün kimi gün neşeyle dolduğumuz O ağacın altını şimdi anıyor musun? O güzel günler içim bilmem yanıyor musun? Attığımız tarih de çizdiğimiz o kalp de Silinmemiş duruyor hepsi yerli yerinde Sen şarkılar söylerdin yatarken dizlerimde O ağacın altını şimdi anıyor musun? O güzel günler içim bilmem yanıyor musun? Dün gece saz meclisine neden geç geldin? Makam: Nihâvend Usûl : Curcuna Beste: Muhlis Sabâhaddin Ezgi Güfte: ----- Dün gece saz meclisine neden geç geldin? Söyle bana haydi kuzum sen neredeydin? Sensiz sazın zevki mi var bâde neye yarar? Bir daha geç gelme sakın göz seni arar. Âteş mi var gözünde neş'e mi var her sözünde? Gönlümün neş'esisin sen gel kaçma benden Şahane gözlü bebeğim seni pek sevdim Deli olurdum bu gece sen gelmeseydin Niçin baktın bana öyle? Makam: Uşşâk Usûl : Nim Sofyan Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Vecdi Bingöl Niçin baktın bana öyle? Derdin nedir durma söyle Durgunsun sular gibi İçli duygular gibi Gözlerinde sevdâ var Derin uykular gibi Niçin baktın bana öyle? Derdin nedir durma söyle Gül dalında gonca güller Bülbül sevdâsında çiler Söyle dermânın olayım Dertli olan devâ diler Niçin baktın bana öyle? Derdin nedir durma söyle Mahzûnsun hayransın O güzel gözlerle sürmeli ceylansın Ey hilâl kaşlı ağlıyor musun? Kirpiğin yaşlı. Ben senin nen olayım? Kulun kölen olayım Niçin baktın bana öyle? Derdin nedir durma söyle |
| |