25-03-2006, 13:37
|
#12 (permalink)
|
| | Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar Makam: Nihâvend Usûl : Düyek Beste: Teoman Alpay Güfte: Hikmet Münir Ebcioğlu Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar Yeryüzünde sizin kadar yalnızım Bir haykırsam belki duyulur sesim Ben yalnızım ben yalnızım yalnızım Kaderim bu böyle yazılmış yazım Hiç kimsenin aşkında yoktur gözüm Bir yalnızlık şarkısı söyler sazım Ben yalnızım ben yalnızım yalnızım Tatmadığım zvek kalmadı dünyada Hangi kalbe girdimse kaldı izim Taşa geçer kendime geçmez sözüm Ben yalnızım ben yalnızım yalnızım Menekşe gözler hülyâlı Makam: Uşşâk Usûl : Düyek Beste: Yesâri Âsım Arsoy Güfte: Yesâri Âsım Arsoy Menekşe gözler hülyâlı Bakışları çok mânâlı Gönül yakıcı o gözler Meğer ezelden sevdâlı Gel etme eyleme Aksi söz söyleme Beni reddeyleme Canım gülüm hey Gözümde tüter durursun Kalbime hançer vurursun Sevdâyı az çok bilirsin Aşkıma çâre bulursun Gel etme eyleme Aksi söz söyleme Beni reddeyleme Canım gülüm hey Yatıp dizinde ağlasam Gece ve gündüz çağlasam Billâhi sen de acırsın Aşkıma mâtem bağlarsın Gel etme eyleme Aksi söz söyleme Beni reddeyleme Canım gülüm hey Tel tel taradım zülfünü Makam: Hicâz Usûl : Aksak Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Tel tel taradım zülfünü Tellerine gül bağladım Göğsündeki gonca gülün Yaprağına tül bağladım Girdim bir gül bahçesine Gül topladım bohçasına Nail oldum lehçesine Divan durup el bağladım Yâd eller aldı beni Makam: Hicâz Usûl : Türk Aksağı Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Vecdi Bingöl Yâd eller aldı beni Taşlara çaldı beni Yârdan ayırdı felek Gurbete saldı beni Yol verin geçeyim dumanlı dağlar Dağların ardında nazlı yâr ağlar Düştüm onulmaz derde Nerde yiğidim nerde? Yol uzun gurbet acı Dağlar var ara yerde Yol verin geçeyim dumanlı dağlar Dağların ardında nazlı yâr ağlar Yâr saçların lüle lüle Makam: Hicaz Usûl : Nim Sofyan Beste: Yesâri Âsım Arsoy Güfte: Yesâri Âsım Arsoy Yâr saçların lüle lüle Yâr benziyor beyaz güle O gül benim hayatımdır Ölürüm de vermem ele Yâr yâr aman yâr yâr aman Yâr yüreğim oldu kemân Kavuşmamız yâr ne zaman? Yâr ne zaman; yâr ne zaman? Yâr gözleri üzüm üzüm Eller gecem yâr gündüzüm O gözlere baka baka Soldu yüzüm soldu yüzüm Yâr yâr aman yâr yâr aman Yâr yüreğim oldu kemân Kavuşmamız yâr ne zaman? Yâr ne zaman; yâr ne zaman? Yâr gülleri beyaz beyaz Yârimde nâz bende niyâz Aşk faslına başlamadan Geçti bu yâz geçti bu yâz Yâr yâr aman yâr yâr aman Yâr yüreğim oldu kemân Kavuşmamız yâr ne zaman? Yâr ne zaman; yâr ne zaman? Saçının tellerine gönlümü taktı kader Makam: Rast Usûl : Düyek Beste: Selâhaddin İnal Güfte: Tarık Hatusil Saçının tellerine gönlümü taktı kader Önce elimden tuttu sonra bıraktı kader Bir çift güzel göz için ömrümü yaktı kader Önce yüzüme güldü sonra bıraktı kader |
| |